Sunday, February 7, 2010

Percubaan Pertama

Allhamdullilah. Akhirnya aku berjaya juga menghasilkan bloq pertama aku. Ntah berjaya ntah tidak.Saje mencuba since takde apa yg aku nak buat dirumah.
Dah sebulan dah aku dirumah ni. Rasa boring dan jemu dah. Sekarang ni baru start apply keja balik. Kalau nak ikutkan dah sebulan aku duduk dirumah ni since aku jatuh sakit ( sakit yg tidak diketahui) sejak aku balik dari Ekpidisi Remaja Kental ( Xrek) Melaka.

Mcm2 pengalaman aku lalui dan sehingga kini aku sendiri tak pasti apa aku lalui hanya sebuah mimpi atau nyata.Allah memang tertanya masih meyayangi aku serta keluarga. Buktinya aku masih bernafas seperti biasa dan keluarga ( mama,walid n adik2) masih ceria seperti biasa. Tiada sesiapa pun diambil seperti mana yang aku selalu aku meracau ketika aku sakit dahulu. Ternyata Allah memberi aku peluang kedua sebagai kifarah untukku serta keluarga untuk memperbetulkan kesilapan lalu.

Cuma kekadang2 sebagai manusia biasa hati kecil ini bertanya apa yang berlaku sebenarnya? Sehingga kini aku tidak temui jawapan yang pasti.Cuma apa yang aku ketahui badan ku sememangnya lemah sebelum aku ke Melaka lagi. Setelah aku ke Melaka hamba Allah yang menyedari kelemahan badan ku telah menumpang seronok. Ya Allah bertapa kerdilnya aku ketika ini. Ya Allah sesungguhnya pada belas dan ihsanMu aku harapkan. Kau berikan hambamu kekuatan agar dia mampu berbakti dan berkerja demiMu Ya Allah. Jangan Kau alihkan padanganMu sesaat pun dari ku kerana aku tidak mampu mengharungi kehidupan ini tanpa bantuan dari Mu Ya Allah. Ya Rahman dengan nama kasih dan sayangMu ku mohon belas kasih sayangMu agar Kau sembuhkankan aku sepenuhnya. Ya Razak Kau pemberi rezeki , bukalah pintu rezeki ku seluas-luasnya agar aku tidak lagi menyusahkan kedua ibu bapa ku. Aku lemah Ya Allah lalu Ya Jabar aku memohon kekuatan dari Mu. Sesungguhnya aku meyakini setiap detik serta setiap saat Kau mendengar doa hambaMu yang merintih meminta pertolongan dariMu.Sesungguhnya Kau tuhan yang tidak memungkuri janji.

Sebenarnya ini semua kehendak Allah. Byk juga perkara positif yang berlaku sejak aku sakit ni. Contohnya keluarga aku mula solat secara berjemaah sejak aku sakit. Sebenarnya ini adalah antara doa harian aku setiap kali aku bersolat dan Allah telah mengakbulkannya. Seperti aku katakan tadi ini merupakan ujian dari Allah and I would say 2nd chance from Allah. Bukan semua orang dapat peluang macam ini. Tq Allah. : )

Kla sampai disini coretan aku. Nanti aku mengupdate lagi bloq aku ni yer. Pada yang sudi membaca tq semua.

No comments:

Post a Comment